• 23. mai 2020 kl.21:30

Arctic Icemusic Fra Festspillene i Bergen 2018

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

​Isens milde klang.

Gratis.
Se konserten på fib.no

Istrommer, ishorn, isbass, isofon. Helt siden drømmen om å inkludere is i instrumentsamlingen ble virkelighet i 1999, har Terje Isungset jobbet med å utforske isens gåsehudfremkallende lydbilde. På scenen har han med seg strupesang, joik, vokal og videoprojeksjoner som setter rammen for et innblikk i isens verden. Både instrumentene og musikken, fremført av artister fra Norge, Canada, Russland og Sverige, har vakt oppsikt internasjonalt.

Is har fått en større og større plass hos perkusjonisten og komponisten, og han har utviklet sitt særegne musikalske univers ved å bruke is fra innsjøer og elver for å lage instrumenter. Kunstig produsert is har ikke den samme rike lyden som naturlig is, forteller Isungset i et intervju med Financial Times.

Isungset har tidligere gjestet Festspillene med lyder av vann, motorsag, matlaging og kirkeklokker. Denne gangen har han fryseboksen full av instrumenter utformet med motorsag – men selv om instrumentene er av is spilles konserten i normal innetemperatur.

Foto: Magnus Skrede

MEDVIRKENDE

Terje Isungset istromme, isofon, ishorn, isperkusjon
Beatrice Deer, Pauyungie Nutaraaluk, Radik Tyulyush (Huun-Huur-Tu) strupesang
Sara Marielle Gaup Beaska joik
Maria Skranes vokal, elektronikk, isperkusjon
Arve Henriksen trompet, vokal
Anders Jormin kontrabass
Anastasia Isachsen video, lysdesign
Atle Sekkingstad lyddesign