• 03. juni 2020 kl.18:00

Festspillene i Bergen: Avslutningskonserten m/Oslo-Filharmonien & Leif Ove Andsnes

Mozarts mesterlige pianokonserter.

Hundreårsjubilanten Oslo-Filharmonien avslutter årets festspill med et rent Mozart-program. Solist og dirigent er Leif Ove Andsnes, som leder orkesteret fra pianoet.

I Grieghallen fremfører de Mozarts pianokonsert nr. 20 og 21 og hans første pianokvartett. Alle tre verkene ble til i perioden 1785–1786, da komponisten var midt i en voldsom kreativ periode som skulle endre pianokonserten for alltid. I løpet av to år skrev han en serie mesterverk i sjangeren, der han så på solistens og orkesterets roller på nytt og skapte nye muligheter for kommunikasjon og dialog.


– På den tiden var det noe helt nytt og radikalt at solisten kunne spille musikk som var forskjellig fra det som orkesteret allerede hadde presentert, sier Leif Ove Andsnes.


Pianisten har nylig begitt seg ut på et flerårig prosjekt med innspillinger og internasjonale turneer med utgangspunkt i disse to særdeles produktive årene i Mozarts liv.


Oslo-Filharmonien feirer sine første hundre år denne sesongen, og har blant annet markert jubileet med en internasjonal turné i høst sammen med nettopp Leif Ove Andsnes. Det er sju år siden orkesteret sist spilte i Bergen.

MEDVIRKENDE
Oslo-Filharmonien
Leif Ove Andsnes dirigent, piano

MUSIKK AV
Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791)
Klaverkvartett nr. 1 i g-moll K478
Klaverkonsert nr. 20 i d-moll K466
Klaverkonsert nr. 21 i C-dur, "Elvira Madigan", K467

STØTTET AV
Yvonne & Bjarne Rieber/AS Rika