• 27. mai 2019 kl.13:00

Gåsehud m/Bergen Filharmoniske Orkestra

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Klassiske mesterverk med 160 barnestemmer

 

​Konsertfiolinist Berit Cardas mener det er livsviktig å lære klassisk musikk. Gjennom et skoleår har hun innviet helt vanlige femteklassinger fra fire bergensskoler i store klassiske verk, og på to konserter i Grieghallen skal 160 småstjerner skinne med de store i sin scenedebut.

 

– Mest av alt ønsker jeg at barna skal kjenne i seg selv lidenskapen for den musikken som vi skal framføre. Oppleve bruset i brystet og gi etter for trangen til å vise frem oppdagelsene sine, sier Cardas.

 

Et år med nerver, pugging av russisk og andre fremmede sangtekster, og mange, mange timers øving senere er 10-åringene klare. Sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og kor vil barna fremføre verk som Slavekoret, Dies Irae og Halleluja-koret, blant mange flere.

 

Samtalen Kunsten å leve finner sted etter konserten, og er åpen for konsertgjester og andre interesserte.

 

Velkommen til en konsert med gåsehudgaranti!

 

Muliggjort av GC Rieber Fondene
Støttet av Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica

 

 

BILLETTER
Gratis
Billettene er forbeholdt de over 67 år, syke-/eldrehjem og institusjoner og reserveres i Grieghallens billettkontor. Vi oppfordrer publikum til å være tidlig ute. Rullestoler vil ha prioritert inngang, se etter skilting.Informasjon
​Programmet fremføres også på kveldstid. Da får Gåsehud-koret og Bergen Filharmoniske Orkester også med seg pianist Charlie Albright, som skal spille Festspillenes signaturverk, Griegs pianokonsert i a-moll.


MEDVIRKENDE

​Barn fra Apeltun, Fridalen, Møhlenpris og
Seljedalen skoler
Bergen Filharmoniske Orkester
Bergen Domkirkes Pensjonistkor
Collegium Musicum kor
Berit Cardas dirigent
Jon Flydal Blichfeldt sangpedagog

Foto: Thor Brødreskift