• 14. - 15. februar 2019

Lise Davidsen synger Strauss // Bergen Filharmoniske Orkester

Velg forestilling

Lise Davidsen synger Richard Strauss’ rørende Vier letzte Lieder og Edward Gardner tolker Schönbergs symfoniske dikt om fortapt kjærlighet og Strauss’ gjennombruddsverk om kvinnejegeren Don Juan.

Den belgiske dramatikeren Maurice Maeterlincks skuespill Pelléas et Mélisande om forbudt og fortapt kjærlighet fra 1892 inspirerte både Sibelius, Debussy, Fauré og Schönberg til å skrive musikk basert på stykket.

Edward Gardner dirigent
Lise Davidsen sopran
Bergen Filharmoniske Orkester

Arnold Schönberg Pelleas und Melisande, symfonisk dikt
Richard Strauss Vier letzte Lieder
Richard Strauss Don Juan

Schönbergs komplekse og omfangsrike tonedikt ble komponert i 1902, og selv om hele verket framføres i ett, har Alban Berg vist hvordan det kan deles opp i fire kapitler som forteller historien.

Lise Davidsen tar over arven etter Kirsten Flagstad når hun synger Richard Strauss’ vakre og rørende Vier Letzte Lieder, som Flagstad urframførte i London i 1950.

Don Juan var gjennombruddet til den 25 år gamle Richard Strauss da det epokegjørende verket ble urframført i 1889. I sin framstilling av kvinnejegeren Don Juan benytter Strauss seg av orkesterets krefter på en så dristig måte som ingen hadde gjort før.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.

Er du student eller skoleelev? Kjøp billett til kr. 100. På torsdager er det studentrabatt på rad 24 og bakover, og på fredager i hele salen med unntak av midten fremme.