• 26. mai 2019

Manes

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Teater som sentrifugerer hjernen og utforsker det felles menneskelige: fødsel, død, sex og mat.

​I Manes tar det spanske ensemblet La Fura dels Baus for seg menneskehetens grunnleggende natur og holdninger.

Den fysiske og ekstreme forestillingen ble først satt opp i 1996. I et motorisert og teknologisk samfunn med mangel på menneskeverd ville La Fura dels Baus trekke seeren mot det dyriske og instinktive, selve essensen i mennesket. Når de nå setter opp stykket på nytt, er det fordi de mener det i dagens samfunn igjen er nødvendig med et slikt skifte av fokus.

Uten en lineær historiefortelling vises flere scener samtidig, hvor forskjellige verdener deler tid og rom – og dere i publikum vandrer midt oppi det hele. Det er umulig å forholde seg passiv til hva som skjer i rommet, både fysisk og mentalt.

Manes har et gotisk preg over seg, og er blottet for overfladisk estetikk når menneskehetens grunnpilarer, som fødsel, død, sex og mat, belyses i et sammensurium av følelser og opplevelser. Her blottlegges det intime og private for offentligheten, alt som av kulturelle årsaker ofte skjules for omverdenen.

La Fura dels Baus’ unike, eksentriske og innovative språk, stil og estetikk er blitt et eget begrep i scenekunstens verden og har gitt dem stor internasjonal suksess og påvirkningskraft.

ANBEFALT ALDER: 16+

MEDVIRKENDE
Pera Tantiñà (La Fura dels Baus) regi, konsept
Ágata Tantiñà, Raúl Vargas regiassistenter
Rubèn Pujol, Pau Domingo produksjon
Ifigeneia Androutsopoulou, Maria Caballero, Adriana de Montserrat, Juanjo Herrero, Joan Llobera, David Marsol, Alfons Nieto, Sanna Toivanen, Monica Barrio medvirkende
Miguel Angel Molino, Pau Tantiñà teknikere

BILLETTER
Ordinær: 350
Honnør: 315
Under 30 år: 190
FiB Fordel t.o.m. 11. mars: 245
FiB Fordel f.o.m. 12. mars: 280
BT Fordel: 262