• 26. januar 2019 kl.13:00

Mot Ljusare Tider

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer
I god tradisjon blir det konsert med Bergens Musik Corps i Grieghallens foaje lørdag 26. januar 2019 kl. 13.00.

I år har vi med oss Studentersangforeningen i Bergen. Sammen byr vi på tradisjonsrik korpsmusikk, herlig korsang og god stemning. Et skikkelig columbiegg av en musikalsk formiddag. Dirigenter er Helge Haukås og Tore Johannessen. Velkommen!

Konserten varer ca. 1 ½ time

Barn under 16 år går gratis. Ta kontakt med Grieghallens billettkontor for billett, tlf. 55216150.


Om BMC
Høsten 1995 tok noen ildsjeler etter et festlig lag konsekvensen av at de mente «god gammel korpsmusikk» ikke fikk sin velfortjente plass i byens musikkliv og stiftet Bergens Musik Corps. Korpsets mål ble å fremføre og dokumentere nordisk og europeisk korpsmusikk av høy kvalitet fra slutten av 1800-tallet og første halvdel av 1900-tallet. For å få til et mest mulig autentisk klangbilde for den musikk som fremføres, ønsker vi å ha en instrumentbesetning mest mulig lik det som tidligere var vanlig i norske og svenske militærkorps. Korpset bruker blant annet to svenske Bb-kornetter m/dreieventiler, en ess-kornett og to svenske ventiltenorbasuner. BMC har i dag rundt 30 medlemmer og er sammensatt av dyktige amatører fra Bergen og omlands frivillige musikkliv. Vår virksomhet innebærer hovedsakelig offentlige konserter i Bergensområdet. Vi har også gjort CD-innspillinger, samt radioinnspillinger for NRK.

Studentersangforeningen i Bergen (SIB)
Studentersangforeningen i Bergen (SIB) er det offisielle representasjonskoret ved Universitetet i Bergen. Koret er et tradisjonelt akademisk mannskor med mellom 50- og 60 aktive sangere. Brorparten av korets sangere er akademisk ansatte eller ikke-studenter, men koret har gledelig nok også en voksende gruppe semesterregistrerte studenter.

Av kortes faste konsert- og representasjonsoppdrag nevner vi 17. mai-konserten i Bergen Tinghus. Denne tradisjonen har koret opprettholdt siden 1955. Videre er SIB sammen med Bergen kommune med på å representere Bergen ved de tradisjonelle Hansa-dagene. SIB deltar også med konsert ved det årlige arrangementet «Kulturnatt i Bergen».

I 1998 vant SIB den aller første landsfinalen for kor som ble arrangert av Norges Korforbund.

Dirigent for SIB er Tore Johannessen. Han har dirigert koret sammenhengende siden 1988, og koret skal i høst holde konsert i anledning hans 30-års jubileum som korets dirigent. Tore Johannessen har sin musikkutdannelse fra bl.a. fra både London og Salzburg, og har selv medvirket som sanger i en rekke operaoppsetninger.


Rullestol/ledsager: Tlf. 55216150