• 13. - 19. mars 2021

MOZARTS LA CLEMENZA DI TITO / BERGEN NASJONALE OPERA

Velg forestilling

Unngå kø -
forhåndsbestill mat og
drikke

Velg fra vår rikholdige meny i nettbutikken, og vi har mat og drikke klart når du kommer. 

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. Operaen er like tidløs som plottet, og leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Hvordan skal en politisk leder være? I en tid da kanskje makt og kontroll aldri har vært mer kritisk eksponert, presenterer Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien Mozarts tidløse opera der en voldshandling blir møtt med tilgivelse. Historien er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet, i et politisk drama med klare paralleller til "House of cards".
Les hele handlingen

Mozarts musikk er like tidløs som plottet, og leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Den greske regissøren Rodula Gaitanou gjester Bergen for første gang og flytter handlingen fra antikken til vår samtids ekstremisme og polariserende samfunn. Har ønsket om makt og bruk av vold for å oppnå makt forandret seg på 2000 år?

Tenoren Alek Shrader har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Anush Hovhannisyan er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Vi gleder oss også over å presentere den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo i bukserollen som Annio, i samspill med det unge stjerneskuddet Emily Pogorelc som kjæresten Servilia. Mezzosopranen Annika Schlicht står sentralt som den andre bukserollen i denne operaen, den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassen Barnaby Rea som Publio kjenner vi også godt fra vår kritikerroste versjon av Peter Grimes.

Fullscenisk opera i to akter
Introduksjon 1 time før forestillingstart

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Wolfgang Amadeus Mozart / Musikk
Caterino Mazzolà, etter Pietro Metastasio / Libretto
Annonseres snart / Dirigent
Rodula Gaitanou / Regissør
Cordelia Chrisholm / Scenografi- og kostymedesigner
Simon Corder / Lysdesign
Håkon Matti Skrede / Kormester
Alek Shrader / Tito
Anush Hovhannisyan / Vitellia
Annika Schlicht / Sesto
Emily Pogorelc / Servilia
Ingeborg Gillebo / Annio
Barnaby Rea / Publio
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester