• 25. juni 2022

​Russisk klassisk ballett – det beste fra Nøtteknekkeren, Svanesjøen, Tornerose

Velg forestilling

Ballett for hele familien!

Den 25. juni 2022 fylles Grieghallen med den festlige stemningen av russisk klassisk ballett. Nyt eventyr om vakre prinser og prinsesser!

Operakomponisten og den store symfonikeren P.I. Tsjajkovskij kom inn i historien også som en reformator av ballettmusikk. Han skrev tre balletter: Svanesjøen i 1876, Tornerose i 1889 og Nøtteknekkeren i 1892. Den historiske premieren på disse ballettene fant sted på Mariinskij-teateret i St. Petersburg. Alle tre har hatt enorm innvirkning på koreografikunsten. Med ballettene til P.I. Tsjajkovskij, iscenesatt av koreografen M. Petipa, tok ballettsjangeren en plass i den musikalsk kunsten på lik linje med opera og symfoniske verk. Balletten ble et uttrykk for store idéer, sterke følelser og karakterer.

Program

Forestillingens program består av de beste fragmentene fra de legendariske ballettene: Nøtteknekkeren er en spennende og magisk nyttårshistorie om Nøtteknekkerprinsen og Marie. Svanesjøen er en romantisk fortelling om prins Siegfried, Odette og Odile, kjærlighet og troskap. Tornerose er en fortryllende historie om eventyrhelter, prinsesse Florine og Blåfugl, prinsesse Aurora og prins Desiree, og kjærlighetens uovervinnelige kraft.

Olga Azizova, styremedlem i selskapet WORLDSTARS og arrangør av gjesteforestillinger sier:
”Jeg er stolt over at selskapet ”WORLDSTARS” har i ti år organisert storslåtte galakonserter med verdenskjente ballettstjerner og balletforestillinger i fire land – Latvia, Estland, Sverige og Norge. I løpet av disse årene har titusenvis av tilskuere hatt muligheten til å se de beste ballettsolister fra Paris Opera, Bolsjojteateret, kongelige balletten i London samt andre teatre, så vel som de berømte Moskvas ballettroppens forestillinger, og å nyte ballettkunstens unike skjønnheten og inderligheten. Jeg er veldig glad for å kunngjøre at den 25. juni presenteres en festforestilling for hele familien i Grieghallen: Russisk klassisk ballett – det beste fra Nøtteknekkeren, Svanesjøen, Tornerose fremført av fremragende ballettsolister. Jeg er sikker at når spennende historier om prinser og prinsesser, magiske besvergelser og ekte kjærlighet berører ved hjertet ditt og gir deg levende inntrykk, skal du huske denne dagen med stor varme. Det er veldig viktig for meg at forestillingen gir en festlig stemning, en tro på det gode og at den inspirerer til gode gjerninger og positive tanker. Besøk forestillingen Russisk klassisk ballett - det beste fra Nøtteknekkeren, Svanesjøen, Tornerose og når du kommer hjem etter forestillingen i godt humør, vil du være glad for at vi tilbrakte denne dagen sammen i en atmosfære av skjønnhet og eleganse av klassisk ballett!”

Varighet med pause: ca. 1 time 50 minutter
Anbefales fra 5 år
OBS: Musikken er forhåndsinnspillt og spilles over høytaleranlegget.

Rullestol: Tlf. 55216170