• 26. mai - 04. jun 2022

Stikk innom // Festspillene i Bergen

Velg forestilling

​Fremtidens artister i Grieghallens spiss midt på dagen.

Under Festspillene kan du stikke innom Grieghallen for musikalsk påfyll rundt lunsjtid (kl 12:00) eller tidlig ettermiddag (kl 15:00), ukedag som helg, og få servert musikk av fremragende unge musikere.

På Stikk innom-konsertene står studentene fra Griegakademiet i sentrum. Her er det de unge, dyktige musikere som skal skinne. Konsertene foregår i en avslappet setting, og studentene er ofte i samspill med sine lærere.

De korte dagtidskonsertene inneholder et bredt spekter av musikk – programmet er hovedsakelig klassisk, men med avstikkere til andre genre og stilarter. Programmet strekker seg fra eldre til helt nye verker – noen ganger komponert av studentene selv. Med over 15 konserter å velge mellom, står de gode musikkopplevelsene i kø.

Stikk innom-konsertene har vært fast inventar på festspillprogrammet siden 70-tallet, og er en kjær tradisjon for mange. Her finnes det også gode muligheter til å bli kjent med artister som vil være toneangivende for norsk musikkliv i årene fremover. Tidligere studenter på Griegakademiet inkluderer operasanger Lise Davidsen, mezzosopran Ingvild Schultze-Florey, trommeslager og komponist Øyvind Skarbø og sanger og elektronika-artist Mari Kvien Brunvoll.

​Programdetaljer for alle konserter vil bli tilgjengelig på fib.no/stikkinnom i mai.

Mer informasjon og billettpriser på Festspillenes programside.

Bilde: Stikk innom med tubaist Niklas Kvenild (foto: Thor Brødreskift)