• 26. - 27. mai 2021

The American Moth

Velg forestilling

​Hva er elsket, hva er tapt? Årets festspill åpner med en internasjonal samproduksjon av Alan Lucien Øyen og winter guests.

The American Moth er en hybrid multimediaforestilling som kombiner dans, teater på flere språk og filmatisk live-video. Den internasjonale rollelisten består av dansere og skuespillere, deriblant den norske teater- og filmlegenden Liv Ullmann.

Med en poetisk tilnærming utforsker The American Moth hengivenhet og harme i forhold som går på tvers av generasjoner – hva er elsket, hva er tapt, erfaring, minner, tiden selv. Når kjærligheten springer mellom hjerter fra gammel til ung og tilbake igjen, er den aldri alene. Frykten springer alltid like ved.

Med pandemien som et usynlig og ubestridelig bakteppe, avdekker The American Moth en rekke personlige historier i et nedstrippet, betroende format. Blant løgner og anstrengelser i en stadig mer forvirret verden, vokser en eldgammel demon seg sterkere. Den delte frykten som får oss til å søke sammen, truer også med å rive oss i stykker.

Med bruk av filmkameraer og linser av ypperste kvalitet, tøyer regissør og koreograf Alan Lucien Øyen og kompaniet winter guests grensene for bruk av live-video i teatersammenheng. Publikum kommer tett på aktørene og forestillingen har en filmatisk intensitet.

The American Moth er åpningsforestillingen for Festspillene i Bergen 2021. Den internasjonale samproduksjonen skal senere spilles på National Theatre and Concert Hall i Taipei og The Kennedy Center for Performing Arts i Washington, D.C.

Medvirkende

​Alan Lucien Øyen manus, regi, koreografi 

Andrew Wale manus

Martin Flack scenografi, lys- og videodesign

Gunnar Innvær lyddesign

Liv Ullmann, Tom Remlov, Yvonne Øyen, Andrew Wale, Lee-Yuan Tu, Olivia Ancona, Douglas Letheren, Meng-Ke Wu, Zander Constant medvirkende

Annika Ostwald senior prosjektleder

Tekst og koreografi er utviklet i samarbeid med utøverne

Produsert av

winter guests / Alan Lucien Øyen

Samproduksjon med Festspillene i Bergen, The Kennedy Center for Performing Arts, Washington D.C., The National Theatre and Consert Hall, Taipei, Den Norske Opera & Ballett, Oslo