• 28. november 2019 kl.19:30

Trondheimsolistene og Alisa Weilerstein

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Alisa Weilerstein har i løpet av kort tid oppnådd internasjonal stjernestatus. Hun er solist i Haydns klassiske og populære cellokonserter, og leder orkesterets tolkninger av Osvaldo Golijovs hyllest til Piazzolla og Richard Strauss’ gripende Metamorphosen.

Det er alltid hyggelig å få besøk av TrondheimSolistene, som i 2018 kunne feire sine første 30 år. Sammen med sin kunstneriske partner, cellisten Alisa Weilerstein, presenterer de et program som spenner fra den første Wienerskole til argentinske tangorytmer.

Joseph Haydns cellokonserter er i dag populære programinnslag. Hans første cellokonsert, sannsynligvis skrevet i Musikkselskapet Harmoniens stiftelsesår 1765, er full av Haydns typiske og elegante sjarme, og ble gjenoppdaget så sent som i 1961. Konsert nr. 2 er mer avslappet og lyrisk. Last Round, av den argentinske komponisten Osvaldo Golijov, er en hyllest til den store tangokomponisten Astor Piazzolla.

Richard Strauss’ gripende Metamorphosen ble komponert i 1945 til minne om en forgangen kultur som ble ødelagt av krigens meningsløshet.

Alisa Weilerstein solist og kunstnerisk partner

Geir Inge Lotsberg kunstnerisk leder

TrondheimSolistene

 

Osvaldo Golijov Last Round

 

Joseph Haydn Cellokonsertnr. 2 i D-dur

Joseph Haydn Cellokonsert nr. 1 i C-dur

Richard Strauss Metamorphosen