• 03. juni 2019 kl.19:30

Yo-Yo Ma & Kathryn Stott

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Cellisten med det store hjertet i selskap med pianist Kathryn Stott.

«Klassisk musikk er en av de beste tingene som noensinne har hendt menneskeheten. Hvis du blir introdusert for musikken på den rette måten, blir den din venn for livet,» har den verdenskjente cellisten Yo-Yo Ma uttalt til tv-programmet 60 Minutes.

Med sin store og varme tone og opptredener på alt fra internasjonale minnekonserter til barne-tv har nok kinesisk-amerikanske Ma egenhendig skaffet den klassiske musikken en rekke nye venner. Han var bare sju år gammel da han spilte for president John F. Kennedy i 1962, og siden har Ma spilt for ytterligere sju amerikanske presidenter. Dette er hans første konsert i Norge på 13 år, og han var festspillartist i Bergen tilbake i 1983.

Karrieren hans har vært definert av en umettelig appetitt på å utforske musikalske forbindelser på tvers av kulturer. Diskografien teller mer enn 100 album, inkludert 19 som har vunnet Grammy-priser. To av Grammy-ene har han vunnet sammen med sin mangeårige kunstneriske samarbeidspartner, den britiske pianisten Kathryn Stott, som opptrådte på Festspillene i 2017. Som solist og kammermusiker har hun jevnlig gjestet internasjonale festivaler og opptrådt verden rundt siden 1978. Hun er kjent som en av Storbritannias mest allsidige og kreative musikere, og er blant annet professor ved Norges musikkhøgskole. Samarbeidet med Yo-Yo Ma strekker seg mer enn 30 år tilbake.

I Grieghallen spiller superduoen verk av Stravinskij, Prokofjev og Rachmaninov.

Yo-Yo Ma cello | Kathryn Stott piano

Igor Stravinskij (1882–1971) Suite Italienne | Sergej Prokofjev (1891–1953) Cellosonate i C-dur, op. 119 | Sergej Rachmaninov (1873–1943) Cellosonate i g-moll, op. 19

Introduksjon i Grieghallens foajé kl 18:45–19:15.