Ted-stiftelsen har lagt sitt første globale klimatoppmøte til Bergen.

Ted-stiftelsen har lagt sitt første globale klimatoppmøte til Bergen.

Det melder Visit Bergen i en pressemelding torsdag 05.12.2020.

“TED HAR VALGT BERGEN SOM LOKASJON FOR SITT FØRSTE GLOBALE KLIMATOPPMØTE

Endelig kan vi gå ut og fortelle om et av prosjektene vi har jobbet knallhardt med siden i sommer.

Den innflytelsesrike konferansearrangøren TED har valgt Bergen som lokasjon for sitt første globale klimatoppmøte.

«Fire dager med samtaler og samarbeid fra forpliktelser til handling – forpliktelser vi kan følge sammen, lære av og bygge videre på. Målet er ikke chit-chat. Målet er handling. Fra alle: nasjoner, byer, selskaper og borgere.»

Slik beskriver TED-stiftelsen sitt første klimatoppmøte, «Countdown Summit», som arrangeres i Grieghallen i Bergen fra 6. til 9. oktober 2020.

– TED valgte Bergen fordi vi har god tilgjengelighet, passende arrangementssteder og god hotellkapasitet. I tillegg har de satt pris på at vi i Bergen har et svært godt samarbeid mellom ulike aktører som konferansested, matleverandører og teknisk personell. Dessuten har vi klart å imøtekomme svært strenge krav til bespisning og catering, forteller Britt Angell-Hansen i Visit Bergen, som har hatt hovedansvaret for å selge inn Bergen til TED.

Tusen takk også til alle de potensielle leverandørene som vi og TED har vært i kontakt med i forkant av beslutningen, dette er et utmerket eksempel på hva vi kan oppnå når vi jobber godt sammen