• 01. januar 1970 kl.01:00

American Sound - Volt Classics

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

American Sound

En musikalsk reise til landet som for mange har representert nytt håp og drømmen om et bedre liv!

Her møter blant annet jazz klassisk med musikk av Amy Beach, Ellen T. Zwilich, Aaron Copland og George Gershwin. Vi får høre sammenblandingen av de internasjonale strømningene i Amerika etter at mange kunstnerne måtte flykte fra det krigsherjede Europa. Konserten er et samarbeid med Aulaseriene.

Konserten holdes i sal Troldtog.

Mer om musikerne:
Den svenske fiolinisten Philip Zuckerman er roset for sin "fortryllende tone", “tekniske brillianse" og "karisma" (Badische Zeitung). Han er 1. prisvinner av Padova International Music Competition (2018) og Bergen Filharmoniske Orkester solistkonkurranse. Nylige solistopptredener inkluderer Baden-Baden Philharmonic, Camerata Nova og Orchestra di Padova e del Veneto. Philip har konsertert på arenaer som Lincoln Center i New York, Southbank Centre i London og Konserthuset i Stockholm, og jobber som gjestekonsertmester i Sverige og Tyskland. Kammermusikk har en spesiell plass i Philip sitt liv, og han har samarbeidet med Joyce DiDonato og medlemmer av strykekvartettene Cleveland, Cavani og Vertavo. Philip studerte ved The Juilliard School med blant andre Catherine Cho og Itzhak Perlman og har også studert med Natasha Beshulya og Per Enoksson i Stockholm. Zuckerman spiller på en fin fransk fiolin på generøst lån fra den private samlingen til Dr. Peter Hauber, Berlin.

Thormod Rønning Kvam er en pianist med stort engasjement for å fornye og aktualisere den klassiske musikkarven. Han er for tiden kunstnerisk leder for Aulaseriene — en ny og månedlig konsertsatsning i Universitetsaulaene i Oslo og Bergen, og på Ramme i Hvitsten. Opptredener i Wigmore Hall, Den Norske Opera, Stockholm Konserthus og på Hardanger Musikkfest er blant de siste årenes høydepunkter. Thormod har mottatt en rekke priser og anerkjennelser for sin virksomhet, blant disse “Årets musikerstipend” fra Forsbergs og Aulies legat og det anerkjente Dobloug- stipendet. I 2010 påbegynte han sitt bachelorstudium ved Barratt Due musikkinstitutt under prof. Jiří Hlínka og fullførte sin master- og diplomutdanning ved Royal Academy of Music i London hos prof. Christopher Elton og Diana Ketler i 2019 med en høythengende DipRAM-utmerkelse.

Volt Classics er en ny konsertserie holdt i en intim setting i Bergen. Her er klassisk musikk i dialog med andre sjangre og kunstuttrykk. Konsertserien er støttet av Bergen Kommune, Kulturrådet, Creo og Bjørneseth fond for Bergen bys vel. Kunstnerisk leder: Oda Voltersvik