Grieghallen – Et ikon i Bergen

Siden 1978 har Grieghallen vært et landemerke i Bergen, og har huset store arrangement som Eurovision Song Contest
og de årlige Festspillene i Bergen. I tillegg er Grieghallen et fullverdig kurs- og konferansesenter midt i hjertet av sentrum.

Grieghallen er Bergens kulturelle storstue, og er i dag hjem for Bergen Nasjonale Opera, som produserer opera på et høyt internasjonalt nivå, Bergen Filharmoniske Orkester, et av verdens eldste orkestre, og BIT20 Ensemble, et av Nordens ledende samtidsmusikkensembler.

Da Grieghallen stod ferdig i 1978, avløste den Konsertpaleet som Bergen Filharmoniske Orkesters konserthus og Festspillenes hovedarena. I 1996 kunne Grieghallen også presentere seg selv som et moderne kongressenter, og har i dag møtelokaler på i alt 8000 kvadratmeter.

Arkitektonisk særpreg

Det var den danske arkitekten Knud Munk som vant konkurransen om å tegne Grieghallen. Han formet bygget etter den tilgjengelige tomtens fasong, og introduserte et materialbruk som på den tiden vakte sterke reaksjoner.  Grieghallen har et arkitektonisk særpreg når det gjelder bruk av materialer, med betong, glass og stål, som skaper en moderne, fleksibel og minimalistisk atmosfære.  I sitt arbeid med Grieghallen, fikk Knud Munk inspirasjon fra arkitektene Mies van der Rohe og Arne Jacobsen, og brutalistisk betongarkitektur fra Japan påvirket utformingen av scenetårnet. Grieghallens fleksible løsninger gjør dette til en arena for alle typer kulturarrangement. Alt fra ballett, opera og symfonisk musikk til popkonserter, pianomusikk og korpsmusikk.

Høy teknisk standard

Grieghallen er verdenskjent for sin fantastiske akustikk, og med sin høye standard på fasiliteter og tekniske løsninger, kan Grieghallen tilby det beste på markedet innen gjennomføring av kurs, messer, konferanser, kongresser, konserter og andre kulturelle begivenheter. Ved full utnyttelse av både konsert- og konferanselokalene rommer Grieghallen ca. 7500 mennesker.

Kjent konsertarena

Opp gjennom årene har Grieghallen vært arena for flere store konserter og arrangementer.

I 1986 ble Grieghallen valgt som arrangementssted da Bergen var vertsby for Eurovision Song Contest. Dette var den første Eurovision Song Contest som ble arrangert i Norge, etter at Bobbysocks hadde vunnet med «La det swinge» året før. Grieghallen har også huset storheter som Bill Clinton, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Neil Young, Crosby, Stills & Nash, Miles Davis og mer lokale artister som Dizzie Tunes, Sissel Kyrkjebø og Kurt Nilsen. I 1985 ble scenen i Grieghallen islagt, og publikum fikk oppleve isdans fra den britiske kunstløperen John Curry, tonesatt av symfoniorkester i orkestergraven.

I hjertet av Bergen

Med sin sentrale beliggenhet, har Grieghallen nærhet til det meste og beste Bergen sentrum har å by på. Her finner du hoteller like ved, gode spisesteder og shoppingmuligheter. Grieghallens store område for parkering under Edvard Griegs Plass gjør det enkelt å komme dit med egen bil. Og dersom du skal bruke offentlig transport er det gangavstand til busstasjon og togstasjon. Dette gjør Grieghallen til et utmerket valg til alt fra store konserter og konferanser til mindre private selskap.