• 01. januar 1970 kl.01:00

Beau Soir & Fantasy

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Volt Classics debuterer!
Volt Classics er en ny konsertserie holdt i en intim setting i Bergen sentrum. Her er klassisk musikk i dialog med andre sjangre og kunstuttrykk. 

Her blir det full feiring med vakker fransk musikk og fengende argentinske rytmer; BEAU SOIR! 

Et av konsertens høydepunkter blir nykomponerte verk av Solveig Sørheim i samspill med kortfilmer av Rolv Lyssand Bjørø; FANTASY!

Mari Halvorsen, fiolin
Åsbjørg Ryeng, bandoneón
Carmen Boveda, cello
Nora Gundersen, gitar
Oda Voltersvik, piano & kunstnerisk leder

Solveig Sørheim, komponist
Rolv Lyssand Bjørø, filmskaper


Mer om de involverte:

Mari Halvorsen (www.marihalvorsen.com) har studert hos professor Detlef Hahn ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music. Hun spesialiserer seg på klassisk musikk og argentinsk tango. I løpet av de siste årene har hun blitt en populær konsertmester og gjesteleder i flere skandinaviske orkestre og jobber fast som alternerende konsertmester ved Bergen filharmoniske orkester. Halvorsen er medlem av den prisbelønte trioen Ligetrio sammen med hornisten Eirik Haaland og pianist Eirik Fosstveit. Etter å ha spilt trioer av Brahms og Ligeti, har deres fokus vært på samtidsmusikk. Mari har et bredt repertoar av solo- og kammermusikk og deltar jevnlig på både nasjonale og internasjonale festivaler. Hun har fremført flere av de store fiolinkonsertene med orkester og har markert seg ved konkurranser som Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris.

Åsbjørg Ryeng (www.asbjorgryeng.com) kommer fra Trondheim by. Hun valgte i en alder av 10 år å legge fela på hylla til fordel for det eksotiske tangotrekkspillet bandoneón. Siden den gang har Ryeng dyrket sin lidenskap til den argentinske tangomusikken. Hun jobber nå som solist og kammermusiker i store deler av Europa og i Argentina. Åsbjørg har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole i Oslo der hun avsluttet sin mastergrad våren 2019. Ryeng besøker jevnlig Argentina der hun henter inspirasjon i møte med lokal kultur og gamle bandoneonspillende tangolegender som Juan José Mosalini, Pablo Mainetti, Victor Lavallen og Julio Pane. Åsbjørg Ryeng spiller i flere av landets ledende tangoband og medvirker på en rekke tangoplater med ensembler som El Muro, Tangueros del Norte, Los Osos Polares, Glød og Cantango.

Carmen Boveda begynte å ta musikkundervisning som fireåring med Itziar Basagoiti og senere med Francois Monciero. Videregående cellostudier tok hun ved universitetet i Oviedo med Antonio Pena. Etter tre år i Oviedo flyttet Carmen til Bergen og fullførte sin bachelorgrad og mastergrad ved Griegakademiet med hyppig deltagelse i mesterklasser med kjente musikere. Under mastergraden fikk hun studere med John Ehde som hun fikk anledning til å utforske samtids- og eksperimentell musikk sammen med. Som medlem av BUKO, BFUng og Opera Bergen har Carmen spilt i Canada, Kina, Australia, Tyskland og mange arenaer i Norge. Hun har også vært med på mange prosjekt med BIT20 ensemblet. I august 2015 startet Carmen en ny strykekvartett (Rosella) som har som mål å støtte opp under nyskapende prosjekter. Rosella har vært med på flere festivaler som Festspillene i Bergen, BOREALIS, UNM, AVGARDE, og har urframført mange verk av ulike komponister. Sammen med Tiny Suits Trio har Carmen turnert på Vestlandet og framført stykker av Knut Vaage og Glenn Erik Haugland.

Nora Gundersen har studert ved Griegakademiet, Conservatoire & Université de Strasbourg, CEFEDEM de Lorraine i Frankrike, Universitetet i Alicante og Hochschule für Musik und daarstellende Kunst, Stuttgart, Tyskland. Gitarlærerne hennes i Strasbourg var duo Melis (Susana Prieto og Alexis Mouzourakis). I Alicante deltok Nora på mesterklasser med anerkjente gitarister som David Russell, Roberto Aussell og Carles Trepat. Nora er en aktiv solo- og kammermusiker. I tillegg til å være medlem av Bjørgvin trio er hun medlem av gitar- og fløyte-duoen Amasia som vant 2.pris i Concours National de Musique de Chambre i 2019. Duoen gav ut albumet “Amasia" i mars 2020. Nora har mottatt Askøy kommunes kulturstipend to ganger, sist i 2020. Nora spiller også renessanselutt og teorbe og har studert tidlig musikk.

Oda Voltersvik (www.odavoltersvik.com) har konsertert på internasjonale arenaer som Carnegie Hall (NYC), Scandinavia House (NYC),  St. Martin in the Fields (London), Nordic Museum (Seattle) og ”Palermo Classica" International Festival i tillegg flerfoldige arenaer i UK, Norge og i andre land. Hun har vært ukens pianist på Troldhaugen siden 2014 og holdt sin første solo konsert på Den norske Opera og Ballet i 2020. Oda er en vinner av Bradshaw £ Buono International Piano Competition (2017). Hennes solo-CD “Firebird” (KNS Classical, 2019) og duo-CD “Khoreia” (Velut Luna, 2016) har blitt meget godt mottatt internasjonalt. Pianisten har vært prosjektleder for Volt Ensemble siden 2015 og medlem av Volt&Potenza duo siden 2014. Til ulike prosjekter har hun oppnådd støtte fra Kulturrådet, Bergen Kommune, FFUK, Music Norway og Fegersteens stiftelse. Etter tilknytning til Unge musikere og studier ved Griegakademiet i Bergen, studerte Oda i lengre tid i London. Hun har "Master in Performance” fra Royal College of Music og "Artist Diploma" fra Trinity Laban, med høyeste utmerkelse fra Intercollegiate July. For årene 2021- 2022 har pianisten mottatt "Statens kunstnerstipend for yngre nyetablerte kunstnere”.

Solveig Sørheim er organist, komponist og folkemusikkinnsamler. I oppveksten danset hun til tralling, trekkspel og hardingfele. Som 6-åring fikk hun et flunkende nytt piano, og det benyttet hun til å utforske lyd med. Den klassiske musikkopplæringen sporet hyppig av med ukonvensjonelle lydeksperiment av helt annen karakter enn det som var forventet, stadig oppmuntret av arbeidet sammen med en undrende bestemor. Hun inspirerte med spørsmål som: Hvordan kan en spille vakre snorkelyder på piano? Hva skjer med lyden dersom en putter druer i ørene? Et jazzpreget ungdomsopprør var brått avløst av et vikariat som organist etter musikklinjen. Kirkemusikken og ikke minst instrumentet trøorgel fikk fort en stor plass i hjertet. Sørheim studerte komposisjon og orgel samtidig, der både folkemusikken, kirkemusikken og den eksperimentelle musikken spilte en viktig rolle. Sangene og musikken fra oppveksten er ofte tilstede i både komposisjon og utøving, og sjangrene blir blandet sammen med mikrotonalitet, lydelige teksturer og undring.

Rolv Lyssand Bjørø er regissør, klipper og manusforfatter. Han har laget en rekke prisvinnende kortfilmer og dokumentarer som har blitt vist internasjonalt. Bjørø skrev og regisserte novellefilmen "Another World" i 2018 som vant 11 priser, blant annet ved “Bergen International Film Festival”, “London International Filmmakers Festival”, “Las Vegas Movie Awards” og “Indie Fest” i California. Filmen fikk også 19 nominasjoner, blant annet ved den store “European Independent Film Festival” i Paris. Filmene til Rolv eksperimenterer med grensene for det en ellers kjennetegner med skandinavisk film.

Kortfilmene som skal vises under konserten ble laget i forbindelse med minuttfilmkonkurranser i Bergen