• 26. mai 2020 kl.18:00

Det er alltid en tråd en plass

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

​​Et åpent møte med demens.

Gratis.
Se forestillingen på fib.no

​I Det er alltid en tråd en plass får vi et unikt innblikk i livet til personer med demens. Gjennom en dokumentarisk forestilling følger scenekunstkompaniet Kompani Krapp fem personer med demens over en periode på to år på Bergen Røde Kors sykehjem. Hovedpersonene deler sine tanker og poetiske tekster fra sykehjemmet og det er disse møtene og opplevelsene som formidles gjennom film og lyd i forestillingen. Stykket hadde urpremiere på Cornerteateret under kunst- og demensfestivalen PUST i november 2019, og ble til i samarbeid med Verdighetsenteret.

Kompani Krapp og Verdighetsenteret vil ha mer kunnskap og forståelse om demens, og ønsker å fortelle en litt annerledes sykdomshistorie. Fremstilling av demens bærer ofte preg av tap, isolasjon, ensomhet og den enorme økonomiske belastningen en demenspasient er for samfunnet. Denne forestillingen retter søkelyset mot det friske som bor i pasienter som lever med demenssykdom. Ønsket er at mer kunnskap kan gi økt forståelse.

– Det handler om å bli sett, lyttet til og hørt. Men det handler også om å se og møte andre med nysgjerrighet – de du møter for første gang eller de du har kjent et helt liv, forteller Kristine Nordby Simonsen, en av grunnleggerne av Kompani Krapp.

Foto: Francisco Munoz

VARIGHET
45 min

SPRÅK
​​Fremføres på norsk

MEDVIRKENDE
​​Kompani Krapp
Hanne Jones (Verdighetsenteret), Beate Bednar, Kristine Nordby Simonsen regi, manus
Beate Bednar, Kristine Nordby Simonsen utøvere
David Alræk klipp, medregi film
Christer Fasmer foto film
J ørn Lavoll lydopptak
Anne Bergendahl lysdesign
Eli Lea konsulent