• 01. januar 1970 kl.01:00

Evocations - Volt Classics

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Evocations - Volt Classics
Den armensknorske pianisten Mariam Kharatyan vil fylle denne konserten med musikk av to komponister fra sitt hjemland, Armenia. I tillegg til soloverk basert på armenske folkedanser av Komitas (1869 - 1935) vil vi høre klarinett trio og Song-Poem av Aram Khachaturian (1903 - 1978) i samspill med klarinettist Marita Elise Holme og fiolinist Mara Haugen.

“Programmet Evocations bringer frem mange minner og følelser som inspirerer til tolkninger av musikken basert på folkemusikk” - Mariam.

Mer om musikerne:

Mariam Kharatyan spiller internasjonalt som solist og kammermusiker. Hun har opptrådt regelmessig på festivaler og konsertarenaer som blant annet Edvard Grieg Festival i Münster, Tyskland, Kamar Art Music Festival i Jerevan, Armenia, og National Gallery of Art i Washington DC, USA. Hun er prisvinner ved flere internasjonale klaverkonkurranser og har spilt solokonserter med orkestre i Sverige, Tyskland, Italia, Ungarn, Polen, Romania, Hviterussland og Litauen. I 2019 gav hun ut to plater for Simax Classics; «Khachaturian Chamber Music» og «Komitas Shoror». Begge innspillingene er knyttet til det kunstneriske doktorgradsprosjektet "Armenian Fingerprints". I 2018 fremførte hun Khachaturians pianokonsert med Kristiansand Symfoniorkester dirigert av Eivind Gullberg Jensen i Kilden teater og konserthus. For tiden er Kharatyan Førsteamanuensis ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder.

Marita Elise Holme kommer fra Sandane i Nordfjord. Hun har en bachelorgrad i klarinett og et studieår med større fokus på bassklarinett fra Griegakademiet. Etter ferdig studium i 2016, har hun jobbet som frilansmusiker. Hun har lengre arbeidserfaring fra Sjøforsvarets Musikkorps, Gloppen Musikkfest, Opera Nordfjord, Ungdomssymfonikerne, Bergen Filharmoniske Orkester, Sogn og Fjordane Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester. Hun har også vært med på innspillinger med Bergen Filharmoniske Orkester. I januar 2019 fikk hun fast jobb som klarinettist og bassklarinettist i Sjøforsvarets Musikkorps. Samme måned vant hun også Furorestipendet fra Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane under en konsert i hjemkommunen.

Mara Haugen fullførte sin mastergrad i utøvende klassiske fiolin fra Griegakademiet i Bergen i 2015 under Ricardo Odriozola og David Stewart, samtidig som hun utvidet sin musikalske horisont ved å spille i Bergen Filharmoniske Orkester. Allerede fra ung alder har Mara vært særlig interessert i kammermusikk og samtidsmusikk og vant flere priser for sitt kammermusikkspill, blant annet 1. premie og Grand Prix i “The II International Festival - Competition of Chamber Music for Young Performers” i Latvia. De siste årene har Mara aktivt bidratt med å fremme norsk samtidsmusikk og spilt med flere ulike kammerensembler både i Norge og utenfor landets grenser. Hun har bidratt på flere CD-innspillinger, hvor de siste innspillingene er blitt anerkjent nasjonalt og internasjonalt. I 2019 ble «Chamber Works No. VI» av Ketil Hvoslef nominert til Spellemannprisen, og samme komponists plate «Chamber Works No. VII» i tillegg til «Svev: Chamber Works by Knut Vaage» fikk nominasjoner til den prestisjefylte musikkprisen Opus Klassik i 2021.

Volt Classics er en ny konsertserie holdt i en intim setting i Bergen. Her er klassisk musikk i dialog med andre sjangre og kunstuttrykk. 
Konsertserien er støttet av Bergen Kommune, Kulturrådet, Creo og Bjørneseth fond for Bergen bys vel. 
Kunstnerisk leder: Oda Voltersvik