• 29. mai 2020 kl.18:00

Hildegunns panda

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

​Leken jazzimprovisasjon om verdens kanskje søteste dyr.

Gratis.
Se konserten på fib.no

​Pandaen er et fredelig dyr som holder seg mest for seg selv langt ute i de kinesiske skogene der den knasker i seg bambus dagen lang. Bamsen i sort-hvitt er blitt et viktig symbol på naturvern, for dessverre er det få pandaer igjen i verden.

Hildegunns Panda er en hyllest til den kinesiske bjørnen. Ved hjelp av trompet, bukkehorn, saksofon og flere andre instrumenter spiller Hildegunn og vennene hennes Olav og Niclas frem en historie om pandaen, der både voksne og barn kanskje kan lære noe nytt. Musikken er full av kontraster og overraskelser med morsomme strekk og øyeblikk av sårhet.

Konserten er en bearbeiding av trompetisten Hildegunn Øiseths bestillingsverk Panda, som hadde urpremiere under Trondheim Jazzfest i fjor. Der fikk publikum «overvære en fest av en konsert, lekende, intenst og med sterk identitet» og «et kontrastfullt bestillingsverk som ligger i landskapet mellom verdensmusikk, folkemusikk og jazz», ifølge jazzinorge.no.

Hildegunns Panda er laget til konsertserien Minimusikk, som har som formål å bidra til flere konserter av høy kvalitet for det yngste publikummet. Velkommen til en konsertopplevelse med den gode musikken er i fokus.

Foto: Juliane Schütz

MEDVIRKENDE
Hildegunn Øiseth fortelling, bukkehorn, trompet, vokal
Olav Torget gitar, vokal
Niclas Rydh tuba

VARIGHET
30 min

ANBEFALT ALDER
2-10

STØTTET AV
Kavlifondet

SPONSOR
DNB