• 01. - 31. oktober 2021

IMAGINE THE VIEW – Grieghallen Kunst

ARRANGEMENTET ER GRATIS

IMAGINE THE VIEW – Kunstutstilling i Grieghallen 2.okt – 31.okt. 2021 Arild Våge Berge og Silje Solvi

Kunstgarasjen er glade for å presentere den andre utstillingen i vårt samarbeide med Grieghallen. Denne gang viser vi en utstilling som fokuserer på Vestlandets kultur, industri og landskap. De to kunstnerne vi har invitert til å stille ut i Grieghallens Foajée, er Arild Våge Berge og Silje Solvi.

Utstillingen åpner lørdag 2. oktober kl.18.00 -19.00. Alle er velkommen til forfriskninger og en liten velkomsttale. Kunstnerne vil være tilstede, og alle verk er til salgs gjennom Kunstgarasjen.

Lør.23 og søn. 24 oktober kl.12.00-16.00 vil Kunstgarasjen være tilstede for omvisninger i utstillingen, og ellers for private visninger. Kontakt Daglig Leder Heidi Jaeger for å booke en privatvisning, mob.95756659. Utstillingen er ellers tilgjengelig for Grieghallens publikum og gjester.

Arild Våge Berge (f. 1983, Volda) er utdannet ved Kunst og Design høgskolen i Bergen og Akademin Valand i Göteborg. Berge sin praksis inkluderer fotografi, skulptur, tekst og video. Han utforsker tematikk som arkiv, teknologi, landskap og temporalitet gjennom en rekke kunstneriske metoder. Disse kan være appropriasjon av dokumenter, forskyvinger av bilder og objekt, og utfordre landskapsbegrepet.

I Grieghallen viser Berge en blanding av nye og eldre verk, blant annet en ny serie av fotografier som springer ut av prosessen med en utsmykking i Sogn og Fjordane Tingrett i 2020, og nye arbeider fra hans pågående prosjekt The Technological Twilight. Dette arbeidet  undersøker hvordan den norske petroleumsindustrien og dens teknologi har endret  vår selvforståelse og nasjonale identitet.

I 2018 vant Berge Norske Kunstforeningers Debutantpris ved Høstutstillingen. Han har hatt en rekke separatutstillinger i Norge, gjort offentlige utsmykkinger og har tidligere arbeidet ved kunstakademiet i Bergen.

Silje Solvi (f. 1977 i Oslo), bur og arbeider i Jondal, Hardanger. Ho er utdanna ved

Kunsthøgskolen i Oslo (2000-2005), institutt for tekstil.

Tema i arbeida hennar kretsar kring fasinasjon for tidkrevjande handverk og kunnskapen

som sit i hendene. Det å velge metoder og material som krev tid, er for Solvi viktig og

interessant å utforske, som motsetnad til samfunnet sitt krav om effektivitet.

Solvi nyttar seg av gamle fotografi, ornament og tekstiler i si utforsking av handarbeide. Dei siste åra har ho arbeida mykje med broderi og tufting. Gjennom materialval, fargar og teksturar nærmar ho seg teknikkane på ulike måtar. I Griehallen vil Solvi visa både fotografi og tekstilarbeide.

Solvi har hatt separatutstillinger i Voss Kulturhus, Galleri Puls (Norheimsund) og Kunsthuset Kabuso, foajéen (Øystese). Ho deltok på Høstutstillingen i 2003 og 2005, og i 2005 deltok ho også på Vestlandsutstillingen. Arbeida hennar er innkjøpt av mellom anna Odda kommune og Bergen kommune.