• 15. jun - 31. jul 2021

Kunstgarasjen & Grieghallen

Kunstgarasjen åpner sommerutstilling i samarbeid med Grieghallen. Kunstnerne Hedvig Thorkildsen og Trudi Jaeger får hver sin side av foajeen i første etasje av Grieghallen. Utstillingene blir delvis synlige fra gateplan. Utstillingen åpner tirsdag 15. juni kl. 17-19 og blir stående til lørdag 31. juli.

Hedvig Thorkildsens arbeidsprosess beveger seg mellom intuisjon og metoder. I løpet av en lengre periode har hennes grafiske utforskning bestått av materielle undersøkelser med utgangspunkt i begrensningen, hvor hun benytter seg av materialer som ikke lenger brukes til sin tiltenkte funksjon, eksempelvis treplater som er avkapp fra en vegg og stålplater som tidligere har vært et gulvbelegg.

Selve trykkeprosessen tilrettelegger for å arbeide repetitivt, spontant og direkte. I repetisjonen oppstår det gradvise endringer, fra noe tydelig og konkret til at noen avtrykk nesten forsvinner.

Thorkildsen arbeider ut i fra systemer for å få fram materialenes strukturerer i trykket, tidvis også mot transformasjon og karakterendring. Gjennom geometriske utprøvinger, grafiske hybrider og fargens påvirkning undersøker hun materialenes muligheter, begrensninger og assosiative funksjoner.

Jaeger arbeider med et langtidsprosjekt "Illuminations Atlanterhavet", et fenomenologisk miljøvandringsprosjekt som danner bakgrunn for hennes malerier, arbeider på papir og tekster. Hun arbeider stedsrelatert med en direkte respons og sansing av landskap, sted og rom. Situasjonene blir dekomponert, og betetrakteren involveres i en prosess der nye konstellasjoner av tid og sted møter hverandre- øyeblikket av nået forskyves.

Praktisk opplysning
Det er begrenset antall plasser, 50 mennesker per arrangement. For å sikre deg plass kan du skrive til postmaster@kunstgarasjen.no eller sende sms til 95756659. Husk å skriv ditt navn, og hvilket arrangement du vil delta på. Gratis inngang - registrering ved inngang.

16. juni: Foredrag med Renate Rivedal: Vestlandskunstnarar

I foredraget vert vi tekne med på ei kronologisk reise blant Vestlandet sine kunstnarar. Vi startar med Noregs fyrste kunstnar J.C. Dahl og den klassiske målarkunsten, før vi bevegar oss vidare mot modernismen, og til slutt får eit innblikk i kva som skjer på samtidskunstscena i dag. Her vert det ei mengde med kunstnarar som har ulikt uttrykk og som på forskjellig vis har ei tilknyting til Vestlandet. Vi møte både kjende og kjære kunstnarar, men også nokon som gjerne er heilt nye for publikum. Har kunstnarane blitt inspirert av si tilknyting til Vestlandet eller går dei sine eigne vegar?»

Praktisk opplysning
Gratis inngang. Maks 50 personer og registrering ved inngang.
17. juni: Utstillingen er åpen for publikum fra klokken 17 - 19
 

Klokken 17: Kunstvandring:
Vi møtes i Kunstgarasjen klokken 17. I Kunstgarasjen blir det en liten forfriskning og omvisning i duo-utstillingen til Marianne moe og Trine Hovden. Deretter går vi sammen til Grieghallen. Kunstner og kurator Marianna Morild vil på vei til sentrum fortelle litt om skulpturløypen rundt Store Lungegårdsvann og fortelle om noen spesielle kunstverk. I Grieghallen blir det en omvisning av utstillingene til Hedvig Thorkildsen og Trudi Jaeger.

Praktisk opplysning
OBS: oppmøte i Kunstgarsjen, Møllendalsveien 15.
Gratis inngang. Maks 50 personer og registrering ved inngang.

Fra uke 25 vil utstillingen være tilgjengelig etter avtale. Ta kontakt med Heidi i Kunstgarasjen på telefon 95756659 for å avtale visning. Velkommen!