• 03. juni 2022 kl.19:30

Leif Ove Andsnes & Marc-André Hamelin // Festspillene i Bergen

Unngå kø -
forhåndsbestill mat og
drikke

Velg fra vår rikholdige meny i nettbutikken, og vi har mat og drikke klart når du kommer. 

​To av verdens største pianister deler scene.

Leif Ove Andsnes og kanadiske Marc-André Hamelin har begge vunnet en mengde priser, spilt på utallige scener og høstet lovord verden over for sitt spill. I duoformat lar de sine unike ferdigheter og uttrykk smelte sammen i en vakker balanse.

Samarbeidet dem imellom startet i 2017, da de la ut på en internasjonal turné med blant annet Igor Stravinskijs klaverduett-versjon av Vårofferet på repertoaret. Konsertene høstet strålende kritikker, og bar også frukter i form av en kritikerrost albuminnspilling utgitt i 2018. I Grieghallen fremfører nettopp Vårofferet, sammen med verk av John Adams, Robert Schumann og Claude Debussy.

Å få oppleve to soliststjerner sammen på denne måten er en sjelden mulighet.

– De fleste pianister er litt redde for dette, fordi det føles sårbart når to pianister har forskjellige anslag, på grunn av instrumentets natur og følsomhet i strengene. Bare det å føle timingen og rytmen sammen kan være veldig utfordrende, uttalte Andsnes da samarbeidet med Hamelin startet.

Nå kan publikum i Grieghallen glede seg over at mesterpianistene våget.

Orkesterversjonen av Vårofferet fremføres dessuten av Bergen Filharmoniske Orkester på Avslutningskonserten 08. juni, og Stravinskijs grensesprengende verk kan oppleves i to utgaver under årets festspill.

Mer informasjon og billettpriser på Festspillenes programside.

Bilde: Leif Ove Andsnes (foto: Helge Hansen) & Marc-André Hamelin (foto: Sim Canetty Clarke)