• 29. oktober 2020 kl.19:30

Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Unngå kø -
forhåndsbestill mat og
drikke

Velg fra vår rikholdige meny i nettbutikken, og vi har mat og drikke klart når du kommer. 

Leif Ove Andsnes er et forbilde for mange musikere. For de unge musikerne i BFUng er det både en ære og garantert en enorm inspirasjon når Andsnes nå spiller Mozart sammen med dem i Grieghallen.

Eivind Aadland dirigent
Leif Ove Andsnes piano
Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Luigi Cherubini Marche funèbre
Wolfgang Amadeus Mozart Pianokonsert nr. 22
pause
Hector Berlioz Symphonie fantastique

Fra Cherubins taktfaste sørgemarsj, via Mozarts elegante pianokonsert, ender vi opp i en grotesk heksesabbat i Berlioz’ fantastiske symfoni. Kimende kirkeklokker, boblende heksegryter og rå latter er en passende inngang til halloween. Berlioz’ symfoni er inspirert av komponistens voldsomme og lidenskapelige, men ikke gjengjeldte, forelskelse i skuespilleren Harriet Smithson.

Leif Ove Andsnes følger opp suksessen fra sin «Beethoven Journey» med «Mozart Momentum 1785/86» hvor han sammen med Mahler Chamber Orchestra vil utforske en av de mest kreative og avgjørende periodene i Mozarts liv. Kveldens pianokonsert var et av mesterverkene Mozart skrev i denne perioden, melodisk og fargerik.

Beethoven mente at Cherubini var den ledende dramatiske komponisten i sin tid, noe som kommer klart til uttrykk i hans sørgemarsj, som får tankene til å bevege seg i retning av Berlioz og hans lidenskapelige og ekspressive stil.