• 28. mars 2019 kl.19:30

Med Grieg i kofferten // Bergen Filharmoniske Orkester

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Turnéprogrammet får den siste finpuss på ukens to konserter før instrumentkassene pakkes for turné. Fem klassikere av fire komponister har fått plass på programmet.

Orkesteret skal på Europaturné med konserter i Tyskland, Nederland og Frankrike. Ved slike anledninger er ofte musikk av Grieg med i kofferten, og slik også denne gang med to av hans mest folkekjære verk, Peer Gynt suite nr. 1 og pianokonserten, sistnevnte med den internasjonale stjernen Alice Sara Ott som solist.

En annen klassiker, Elgars cellokonsert, hører også med på turnerepertoaret, og det er en glede å presentere det lokale stortalentet Amalie Stalheim som solist her i Bergen på lunsjkonserten 27. mars.

Don Juan var gjennombruddet til den 25 år gamle Richard Strauss, og han benytter seg av orkesterets krefter på en så dristig måte som ingen hadde gjort før. Edward Gardner og orkesteret har gjort suksess med sin innspilling av Bartóks Konsert for orkester, hans mest populære verk, hvor alle instrumentgruppene i orkesteret får vist seg fram.

Edward Gardner dirigent
Alice Sara Ott piano
Bergen Filharmoniske Orkester

Richard Strauss Don Juan
Edvard Grieg Pianokonsert i a-moll
Béla Bartók Konsert for orkester

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.