• 24. mai 2019 kl.21:00

Nils Frahm

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

​Hypnotiserende nyklassisk fra Berlin.

«Frahm er punken i den klassiske musikken, han er Stravinskij, han er Steve Reich, han er Philip Glass, han er opprøreren», skrev en anmelder etter at den Berlin-baserte komponisten, studioartisten og pianisten Nils Frahm spilte i Korskirken under Ekkofestivalen i 2014.

Fjorårets album All Melody fikk anmeldere verden over til å ta store ord i bruk, og Frahm er i vår på en Europa- og USA-turné med en rekke utsolgte arenaer. På Store Scene i Oslo i fjor var det tilløp til knuffing om de beste plassene, og konserten endte med stormende jubel og trampeklapp.

Bortimot alle beskrivelser av Nils Frahm nevner at han står med en fot i ulike verdener. Han har spilt piano siden barndommen, og fordypet seg i stilen til fortidens klassiske pianister og komponister i vår egen tid før han staket opp sin egen vei som komponist. I dag regnes hans som en av de fremste og mest populære ny- eller postklassiske artistene, med musikk som inneholder elementer fra både klassisk og elektronika.


Lydbildet er gjennomgående vakkert, melodiøst og hypnotiserende. Frahm tilfører den klassiske musikken nye ideer, følelser og drømmeaktige kvaliteter som har resultert i millioner av strømminger og dedikerte fans i mange ulike grupper.


«Enkelte plater er rom ein kan stige inn i, og leve i. Det er berre å kople på høyretelefonane og late att auga, så er du der.»

BILLETTER

Ordinær: 250/400/490
Honnør: 225/360/441
Under 30 år: 190
FiB Fordel t.o.m. 11. mars: 175/280/343
FiB Fordel f.o.m. 12 mars: 200/320/392