• 01. januar 1970 kl.01:00

Nøtteknekkeren // Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Juleballetten Nøtteknekkeren er endelig tilbake!

Juleballetten Nøtteknekkeren er dessverre avlyst. Alle som har billett vil bli kontaktet. Les mer her.


Det er julaften og treet pyntes. Gjester kommer med gaver, og Clara, Fritz og deres venner leker og er fulle av forventninger. Onkel Drosselmeyer gir dem en nøtteknekker som blir skadet i leken. Clara legger seg, men siden hun ikke får sove, går hun i den magiske midnattstimen ned i stuen hvor hun sovner i en stol. Da våkner julegavene til live.

Balletten inneholder Tsjaikovskijs kanskje mest inntagende og iørefallende musikk, som «Blomstervalsen» og «Russisk dans». Handlingen baserer seg på E.T.A. Hoffmanns eventyr «Nøtteknekkeren og Musekongen».

Dette er en forestilling med byens ypperste unge kunstnere innen musikk og dans. Scenografien er spesielt tilrettelagt for Grieghallen, og tar publikum med inn i en digital eventyrverden. Forestillingen har en gjennomgående ung profil – med dansere fra fordypningsprogrammet i klassisk ballett ved Bergen kulturskole på scenen og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester i orkestergraven.

Produksjonen er et samarbeid mellom Bergen kulturskole og Musikkselskapet Harmonien, og er den eneste lokalproduserte balletten som vises i Bergen. Familieforestillingen er for mange etablert som en fast førjulstradisjon, og er til nå sett av over 70.000.

Medvirkende og program

Dansere fra Bergen Kulturskole
Gjestedansere fra Den norske ballettskole & akademi, Kunsthøgskolen i Oslo – Khio og Hildemors dansesenter
Marcello Raciti, regi/koreografi
Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester
Edvard Grieg Jentekor
Edvard Grieg Guttekor
Kjell Seim, dirigent

Peter Tsjaikovskij: Nøtteknekkeren, ballett i to akter