• 23. januar 2022

Nøtteknekkeren - Moskva-teateret "Klassisk ballett"

Velg forestilling

Unngå kø -
forhåndsbestill mat og
drikke

Velg fra vår rikholdige meny i nettbutikken, og vi har mat og drikke klart når du kommer. 

7. januar 2020 i Grieghallen i Bergen, presenterer Moskva-teateret "Klassisk ballett" den legendariske balletten "Nøtteknekkeren" av P.Tsjajkovskij.

Premieren på balletten "Nøtteknekkeren" fant sted på Mariinskij-teateret i St. Petersburg i 1892. "Nøtteknekkeren" er et eventyr med flere tema – en morsom julestemning, et mysterium og en mystikk som er veldig karakteristisk for Hoffmanns arbeider. For publikum – både barn og voksne – har denne ballettforestillingen blitt en virkelig spennende og sjarmerende nyttårshistorie, da nesten ingen jul eller nyttårsfeiring foregår uten disse fantastiske og livskloke eventyrheltene.

Ballettforestillingen "Nøtteknekkeren" har en spesiell plass i repertoaret til Moskva-teateret "Klassisk ballett - XXI århundre", ledet av den meritterte russiske scenekunstneren Elizaveta Nebesnaya. Teaterets hovedoppgave er å bevare tradisjonene til klassisk russisk ballett og gjøre dem tilgjengelige for dagens seere ved bruk av det 21. århundrets teknologi.

Olga Azizova, styremedlem i selskapet "WORLDSTARS", arrangør av gjesteopptredener i Moskva-teateret "Klassisk ballett":

"Jeg er stolt over at i 9 år har "WORLDSTARS" organisert unike ballettgalakonserter og ballettforestillinger i fire land – Latvia, Estland, Sverige og Norge. I løpet av disse årene har tusenvis av tilskuere fått mulighet til å se opptredener med fremragende ballettdansere fra Parisoperaen, Mariinskij-teateret, Den Kongelige Ballet i Danmark og mange andre teatre, og nyte dansens unike sjarm. Det er meg en glede å kunngjøre at det berømte Moskva-teateret "Klassisk ballett" vil fremføre en festlig ballettforestilling, "Nøtteknekkeren" av P. Tchaikovsky, den 7. januar i Grieghallen, hvor tilskuerne får mulighet til å se fremragende dansere, vakre kostymer og eventyrlige scenedekorasjoner. Etter at du å ha gledet deg over denne ballettforestillingen tror jeg virkelig du vil huske denne sjarmerende kvelden med spesielle følelser. Det er veldig viktig for meg at dette nyttårseventyret gir hver tilskuer en følelse av festlighet og en forståelse av at klassisk ballett kan være veldig spennende. Kom og se ballettforestillingen "Nøtteknekkeren"! Når du forlater hallen i et fremragende humør, vil du være glad for at du tilbrakte kvelden sammen med oss!"

Varighet med pause: 2 timerAnbefales fra 5 år

Rullestol/ledsager: Tlf. 55216150