• 04. juni 2022 kl.21:00

Peaches // Festspillene i Bergen

Unngå kø -
forhåndsbestill mat og
drikke

Velg fra vår rikholdige meny i nettbutikken, og vi har mat og drikke klart når du kommer. 

​Ikonisk artist inviterer til feiring av legendarisk album.

Merrill Nisker AKA Peaches (f. 1966) er en kanadisk musiker, produsent, regissør, billedkunstner og performancekunstner. I 2000 slapp hun det banebrytende albumet The Teaches of Peaches, en ikonisk utgivelse som siden har havnet på mang en kredibel liste over årets/tiårets/århundrets beste album.

I år legger Peaches ut på en forsinket 20-årsjubileumsturné for platen, som blant annet inneholder hiten og «signaturlåten» Fuck the Pain Away. I Grieghallen fremføres The Teaches of Peaches i sin helhet, på hennes eksplosive, fengende og oppslukende vis.

Peaches er grenseoverskridende på mange måter: Musikken hennes blander sjangere som hip hop, punk rock og elektronisk musikk, og tar for seg temaer som kjønnspolitikk, aldersdiskriminering og seksuell identitet. Med sin lek med og sitt fokus på kjønnsidentitet og seksualitet, er Peaches blitt et kultsymbol innen populærkulturen.

Gjennom sin lange karriere har hun jobbet og turnert med band og musikere som Queens of the Stone Age, Iggy Pop, R.E.M, Kim Gordon og M.I.A. Musikken hennes er også blitt brukt i filmer og TV-serier som The Handmaid's Tale, Sex Education, Skam, Mean Girls og Lost in Translation.

Mer informasjon og billettpriser på Festspillenes programside.

Foto: Hadley Hudson