• 21. november 2019 kl.19:00

Peter Grimes

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Endelig er den kritikerroste oppsetningen som triumferte under Festspillene i Bergen og Edinburgh International Festival tilbake.

Benjamin Brittens opera Peter Grimes med premiere i 1945, førte til en revolusjon i Englands musikkhistorie - operaen kombinerer feiende flotte orkesterkomposisjoner med strålende historiefortelling og rålekre vokallinjer.

Uvær, frådende bølger, morgendis og solskinn - alt lar seg høre i Brittens maleriske musikk, som også fører oss tett på den lille kystbyens mange særegne personligheter. Operaen Peter Grimes med Stuart Skelton i tittelrollen, er en sterk opplevelse der toner og ord henger sjeldent godt sammen og former en rystende historie.

HANDLINGEN
I den lille kystbyen peker alle på én mann: Fiskeren Peter Grimes. Han er ikke som andre og sladderen går. Når han mistenkes for å stå bak forsvinningen av to gutter, den ene etter den andre, har bygdefolket fått nok. Men er han skyldig, og hvorfor er han bestandig alene?

INTERNASJONAL TRIUMF
De enkle og virkningsfulle regigrepene til Vera Rostin Wexelsen bidro til at britisk presse i 2017 kåret forestillingen til et av årets absolutte klassiske høydepunkter.

I tillegg til Bergen blir Peter Grimes nå også vist i Oslo og London. Sjefdirigent Edward Gardner står i spissen for stort orkester, tre ulike kor og en lang rekke solister i denne usedvanlig klare utgaven av Peter Grimes.

– A highlight of this year’s Edinburgh International Festival. The Guardian

– Another glorious triumph. The Scotsman

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Denne sceniske konserten ble første gang framført 30. mai 2017 i samarbeid med Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera, deretter framført 17. august 2017 på Edinburgh International Festival.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Gjestespillene i Oslo og London gjennomføres med generøs støtte fra Trond Mohn.