• 02. juni 2022 kl.19:30

Salome // Festspillene i Bergen

Unngå kø -
forhåndsbestill mat og
drikke

Velg fra vår rikholdige meny i nettbutikken, og vi har mat og drikke klart når du kommer. 

Grotesk, erotisk, forbudt, psykotisk, makaber – Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

​På 1890-tallet grep Oscar Wilde begjærlig fatt i den bibelske historien om Salome, Herodes og Johannes døperen, og få år etter hans død skapte Richard Strauss teksten hans om til en intens opera som når sitt grøssende klimaks i løpet av én eneste akt.

For Strauss var det ikke den sjokkerende fortellingen som appellerte, men muligheten til å lage eksplosiv og glitrende musikk. Han går rett på de urovekkende og voldelige følelsene til karakterene: Herodes snerrer og hans kone Herodias maser, mens prinsesse Salome synger hemningsløst og sensuelt, i en lydverden uten sidestykke. Den orientalsk-klingende orkesterpassasjen «De syv slørs dans» er et av høydepunktene i operaen, før kontrabassenes dype strenger dirrer illevarslende om noe som faller tungt mot gulvet ...

Tittelrollen Salome spilles av den amerikanske sopranen Sara Jakubiak. Med sin rike, allsidige stemme har hun briljert i store roller på de største operascenene i verden, og gjester nå Bergen sammen med et stjernelag av sangere. Bergen Filharmoniske Orkester ledes av Edward Gardner, i det som blir en lidenskapelig konsertopplevelse.

Mer informasjon og billettpriser på Festspillenes programside.

Bilde: Sara Jakubiak (foto: Barbara Aumüller)