• 05. september 2019 kl.19:30

Sesongåpning: Oppstandelsessymfonien // Bergen Filharmoniske Orkester

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Sjefdirigent Edward Gardner har massive krefter til rådighet når han innleder sesongen med Gustav Mahlers grensesprengende og visjonære symfoni om universet og menneskehetens kamp for evig frelse.

Mahlers gigantiske og monumentale oppstandelsessymfoni tar opp menneskehetens store spørsmål – livet, døden og livet etter, tro og kjærlighet. Den visjonære symfonien beveger seg fra mørke til lys, og fra død til håp, til liv og oppstandelse. «Du slås i bakken og løftes så opp på de høyeste tinder på englevinger», skal komponisten selv ha sagt om verket. Om Mahler tvilte på en allmektig gud, trodde han kanskje mer på kjærlighetens forløsende kraft. I et humanistisk perspektiv kan oppstandelse her forstås som å stå opp fra de døde for å gå inn og delta til fulle i livet her og nå.

Edward Gardner står i spissen for et stort orkester, to sangsolister, tre kor, kirkeklokker, orgel og et eget ensemble bak scenen. Dette er også en sjelden anledning til å høre allsidige Lise Davidsen synge altpartiet «Urlicht».

Edward Gardner dirigent
Miah Persson sopran
Lise Davidsen alt
Bergen Filharmoniske Kor
Collegium Musicums Kor
Edvard Grieg Kor
Håkon Matti Skrede 
kormester
Bergen Filharmoniske Orkester


Gustav Mahler Symfoni nr. 2 «Oppstandelsen»

TETT PÅ I FOAJEEN Musikalsk nachspiel
Edward Gardner piano
Melina Mandozzi fiolin
Ilze Klava bratsj
Agnese Rugevica cello
Gustav Mahler Pianokvartett