• 30. mai 2020 kl.22:00

Ulver Fra Festspillene i Bergen 2018

Arrangementet er gjennomført

Se kommende arrangementer

Sjangerstreif for alle sansene.

Gratis,
Se konserten på fib.no

På et kvart århundre har musikerkollektivet fra Oslo vært innom svartmetall, klassisk, improvisasjon, prog- og industrirock og litt til. Fjorårets album, The Assassination of Julius Caesar, er også et hamskifte: På sedvanlig uredd vis gikk bandet i studio og laget det de kaller sitt popalbum.

Platen er imidlertid langt fra enerverende radiomas og pastellfarget sukkertøy for øret, i Ulvers univers er «pop» mer en hedersbetegnelse som antyder umiddelbarhet og mulig kroppsbevegelse.

Bandet dykker ned i musikken fra sin egen oppvekst på 80-tallet, med mørke rytmer fra trommer, bass og synth og «proppet med finesse og smarte, subtile og utradisjonelle arrangementsmessige tvister som gir platen en kontemporær følelse», ifølge Dagbladet.

Ulver leker ustyrlig med myter, historie og populærkultur, og trekker linjer fra prinsesse Diana til gresk mytologi, via attentatforsøk på paven og satanisme på den siste platen. Bandet har alltid foretrukket å gjøre sin egen greie, og har blant annet spilt på Litteratur-festivalen på Lillehammer, i Operaen, Queen Elizabeth Hall i London, Volksbühne i Berlin og i en gigantisk bambuslabyrint i Italia.

Foto: Thor Brødreskift

MEDVIRKENDE
Tore Ylvisaker keyboard
Kristoffer Rygg vokal og perkusjon
Ole Alexander Halstengård elektronikk
Ivar Thormodsæter trommer
Anders Møller perkusjon
Stian Westerhus gitar
Birk Nygaard laser og lys
Christopher Fullard lyd

SPONSOR
DNB