Vi skal fortsette å redusere energiforbruket med 300 000 kWh, en reduksjon på 7 %.
Vi skal installere flere solceller på taket.
Vi skal forplikte samarbeidspartnere og arrangører til å etterleve Miljøfyrtårns kriterier for grønne arrangementer og konferanser.
Vi skal forplikte samarbeidspartnere og arrangører til å garantere anstendig arbeid for alle sine ansatte og medvirkende.
Vi skal redusere restavfall til maks 25 tonn gjennom reduksjon av avfall og økt sortering.
Vi skal redusere matsvinn med 10 % per gjest
Grieghallen har aktiviteter under tre av FNs bærekraftsmål
Vår vurdering er at disse målene vil gi størst effekt for mennesker, miljø og lønnsomhet innenfor rammen av vårt samfunnsoppdrag.
Anstendig arbeid betyr at arbeidsforholdet ivaretar grunnleggende menneskerettigheter, gir en lønn man kan leve av, og ivaretar helse, miljø og sikkerhet. I tillegg til ansvaret vi har internt i Grieghallen, og opp mot våre samarbeidspartnere, har vi mange produksjoner fra hele verden som bruker våre lokaler årlig. Vi ønsker å kunne ansvarliggjøre arrangører i større grad når det kommer til å sikre arbeidsvilkår.
Ved å kontraktfeste et slik krav kan Grieghallen lettere etterspørre dokumentasjon og ved eventuelle kontraktsbrudd oppheve produksjoner.
Dette bærekraftsmålet handler om å sikre bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre. Her skal vi i Grieghallen ta samfunnsansvar gjennom flere og bedre bærekraftige handlinger. Vi skal unngå overforbruk i alle deler av vår drift og vi skal jobbe kontinuerlig for at Grieghallen blir et mer miljøvennlig bygg.
Grieghallen er bygget opp med en LEAN-struktur i organisasjonen. Et av våre strategisk valg er å leie inn arbeidskraften vi trenger til all aktivitet på huset. Vi har outsourcet servering, mat og drikke, teknikk og teknikere, vakthold og rigging etc. For at Grieghallen skal nå sine ambisiøse mål knyttet til miljø og bærekraft, er vi helt avhengig av et godt samarbeid med våre samarbeidspartnere og leverandører. Vi skal også samarbeide med andre aktører i bergensregionen for å finne bærekraftige løsninger sammen.
Vi produserer honning på taket!
Denne kan du kjøpe neste gang du besøker oss
Vi resirkulerer og gir
avfall nytt liv
Vi oppfordrer deg som gjest til å gå, sykle eller reise kollektivt når du skal til oss
Vi jobber systematisk med å redusere matsvinn
Vi prioriterer innkjøp av bærekraftig teknologi for å redusere energiforbruket
Gi en opplevelse i gave til den som har alt