Grieghallen – Bergens flotteste kulturarena

Grieghallen tilbyr lokaler som passer til å arrangere alle typer kulturarrangement,
fra konserter til forestillinger, utstillinger og show. 
Fra store arrangementer på Edvard Griegs plass som tar 5000 personer utendørs til små intime innendørskonserter og forestillinger - Grieghallen rommer kultur i stort og smått.

Bergens storstue

Griegsalen er den største konsertsalen i Bergen,  rommer opptil 2200 personer, og gir mulighet for å arrangere alle typer større kulturarrangement midt i sentrum av byen.  Salen er kjent for sin fantastiske akustikk og er blant annet hjemmearena for Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera. Scenens fleksible løsninger legger til rette for gjennomføring av alle typer kulturelle innslag, og blir hyppig brukt til ballettforestillinger, stand-up, dans, show og til og med sirkus! Under besøk av John Curry Ice Skating Company ble scenen islagt for isdans akkompagnert av et symfoniorkester i orkestergraven. Her er det bare å la kreativiteten strømme!

For en mer intim konsertopplevelse kan man benytte seg av Peer Gynt-salen som rommer opptil 800 tilskuere. Renovert og utstyrt med det nyeste innen teknikk i 2016 er Peer Gynt-salen et perfekt valg for mellomstore og mindre konserter og forestillinger.

Våre unike foajeer fungerer som store mingleområder og egner seg ypperlig for servering før og under en konsert eller et show. Man kan i tillegg kombinere konsertopplevelsen med en intim bankett eller selskapsmiddag i et av våre to VIP rom, salong Edvard og Nina.

Grieghallen er et anerkjent konsertsted kjent for sin fantastiske akustikk og unike lokaler. Grieghallens fleksible løsninger gjør at alle typer kultur føler seg hjemme her. Ballett, opera, symfonisk musikk, pianokonserter, kor, pop og rock, jazz og korpsmusikk.

 

Gjengangere og nykommere

Grieghallen blir hvert år brukt til en rekke konserter under Festspillene i Bergen, og store artister som Neil Young, Oscar Peterson, Melody Gardot, Chuck Berry, Miles Davis og vår egen Leif Ove Andsnes har også gjestet scenen her. Vi huser mange kjente og kjære artister med jevne mellomrom. Kurt Nilsen, Putti Plutti Pott, Sissel Kyrkjebø, MGPJr Juleturné setter oss i stemning hvert år før jul, og Svanesjøen og Lindesnes Trekkspillklubb er andre fine tradisjoner som har etablert seg i Grieghallen. Spennende norske artister som Eva Weel Skram og Maria Mena gjester også Grieghallen.

Prosjektleder fra A til Å

Med Grieghallen som vertskap er du sikret profesjonell prosjektledelse, service i alle ledd og det aller siste innen tekniske løsninger. Du får en kontaktperson hele veien, som følger prosjektet fra planlegging til gjennomføring og etterarbeid. Prosjektleder hjelper med alt det praktiske som skal på plass. Vi har Nordens ledende leverandører av video-teknikk, lyd og lys med på laget. Med førsteklasses utstyr og teknikere både i planleggingsfasen og mulighet for support under arrangementet, ligger alt til rette for et perfekt gjennomført arrangement.

 

Frivillige kulturorganisasjoner med tilhold i Bergen kan søke om refusjon av husleie ved arrangement i Grieghallen. Ordningen gjelder blant annet kor, korps, orkester, teater- og dansegrupper, musikkteater og foreninger. Ordningen gjelder også for ulike produksjoner og aktiviteter i kommunal regi. Alle aldersgrupper og alle kultursjangere omfattes av tilskuddsordningen.

For mer informasjon: 
Beskrivelse og retningslinjer for Husleierefusjon i Grieghallen

For søknad om refusjon trykk her.

Finn lokale til ditt arrangement

Vi hjelper deg med

  • Servering
  • Møtemat
  • Underholdning
  • Vakthold
  • Overnatting
  • Lys, lyd og multimedia

Vi hjelper deg med alt du trenger til ditt arrangement!

Kontakt en av våre dyktige medarbeidere

Elisabeth Hopsdal Brattebø

Elisabeth Hopsdal Brattebø

PROSJEKTLEDER

55 21 61 17

975 90 607

elisabeth.hopsdal@grieghallen.no

Reidar Skjolden

Reidar Skjolden

ARRANGEMENTSJEF

55 21 62 08

958 64 788

reidar.skjolden@grieghallen.no

Erik Trøstaker

Erik Trøstaker

SALGSKONSULENT

55 21 62 15

977 89 025

erik.trostaker@grieghallen.no

Lisbeth Mundheim Hofstad

Lisbeth Mundheim Hofstad

SALGS- OG MARKEDSSJEF

55 21 61 18

416 44 273

lisbeth.hofstad@grieghallen.no